#BTS study essentials

by - 8:41 AM



Zdravo svima! Šta ima kod vas? Uopšte se ne radujem školi, a već počinje veoma uskoro. S obzirom da krećem u 8. razred i imaću puno obaveza..
Nego, rekla sam da ću krajem avgusta početi seriju BTS postova i evo ga jedan od njih. Za danas sam odlučila da napišem, tačnije izdvojim stvari koje su vam uvek potrebne za učenje. Zapamtite, uvek učite na vreme! Biće vam mnogo lakše!
Krenimo sa postom. :)

Naravno, sticky notes! Obožavam ih. Oni su spas zaista. Ako ih još uvek ne koristite, šta čekate? Možete na njima pisati bitne stvari koje želite da zapamtite ili godinu nekog važnog događaja iz istorije.


Markeri! Ne znam da li svima ovo pomaže, ali meni svakako da. Ne morate išarati celu knjigu njima, već samo najbitnije stvari. Možete imati 2 markera, na primer jedan za godine, drugi za bitne događaje itd. Ja najčešće koristim samo 1.


Ako imate posebnu svesku za učenje, onda možete da koristite i hemijske u boji. Ja koristim isto stabilo olovke jer su jako dobre, a čak ih koristim kada crtam za neke sitne detalje. :D


Naravno, treba vam i planer. Ako želite da se zaista potrudite i imate što bolji uspeh u školi morate dobro da se organizujete. Zato, nabavite sebi planer za novu školsku godinu, a možete ga i sami napraviti. :)



Na kraju, ovo je i kao neki study tip.. Na primer ako učite biologiju, a trebalo bi da da zapamtite neku sliku, tačnije nazive, šta se gde nalazi i drugo.. preporučujem vam da nacrtate to što treba da zapamtite, označite bitne nazive olovkom u boji i verujte mi, veoma lako ćete zapamtiti! :)



I to bi bilo to što se tiče ovog posta! Nadam se da vam se dopao! Ćaoo :)

You May Also Like

14 comments

  1. Ja pri ucenju volim da saram, i da mi sveska (skripte) budu sarene, jer mi to nekako stvara vecu koncetraciju pri ucenju, te te u potpunosti razumem kada su u pitanju ovi markeri!Takodje uvek dodajem one malene kolorful samolepljive papirice, i zaista sam produktivnija pri ucenju zahvaljujuci njima. Veoma itneresantan post draga Anastasija.

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    ReplyDelete
  2. Iskreno ja kada učim, a to uglavnom bude iz skripte, volim samo markerima u boji povući pitanja, a ona naučena zaokružiti, tako mi je najlakše, takod a ne šaram mnogo knjige i skripte, jer mi to nije navika, ali vjerujem da je i to odlično. Odličan post i fotografije su na vrhunskom nivou :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
  3. U rancu nosim većinu ovih stvarčica i uvek mi pomažu pri učenju. Pogotovo markeri, ali i sticky notes. Uvek zalepim po jedan i kad prođem moram ga pročitati pa tako nekada naučim lekciju iako nisam svesna toga, hehe.

    laAdda | Kako biti produktivniji?

    ReplyDelete
  4. Super post! Slažem se da nam je potrebno sve što si navela,meni osobno najviše planer i markeri! <3
    novi post je na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  5. Kada sednem da ucim teoriju najcesce upotrebljavam markere, kako bi bilo malo interesantnije i kako bih brze i lakse upamtila gradivo.
    Super post.

    Novi post na mom blogu
    https://smallwomenscorner.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Slažem se sa ovim postom u potpunosti <3 Sve od navedenog mi je već na listi za kupovinu i takođe koristim i ovaj trik za učenje koji si spomenula :) Sve što se može nacrtati i drugačije predstaviti za mene se već smatra naučenim :) <3 <3


    Boomy's Place

    ReplyDelete
  7. Ovo je raaaaj sticky notesa, obožavam ih! *----* Odličan post, draga! ♥♥♥

    BTS DIY notebooks -> https://innisall.blogspot.com/2017/08/bts-diy-notebooks.html

    ReplyDelete
  8. Odličan post! Obožavam ove sitnice, pogotovo dok idem u shopping ih kupovati *----*
    Ako imaš vremena posjeti moj blog -> This is my life

    ReplyDelete