Srednja škola, utisci..

by - 1:23 PM



Ljudi moji, shvatila sam da je juče bilo mesec dana od poslednjeg posta. Da, krenuli smo u školu, idemo već mesec dana što je meni skroz čuudno jer mi je septembar bukvalno proleteo. Ne mogu da kažem da nisam imala vremena za blog, ali moram da kažem da mi je trebao odmor. Bilo bi glupo da objavljujem glupe postove čisto da ih izbacim zar ne? Jednostavno želim da kada objavim post on ne bude napisan na brzinu i da nema smisla. Mada, nemam pojma ni šta sam sada napisala. 😂
S obzirom da je kao što rekoh prošlo mesec dana od početka škole, a ja nisam napisala utiske iz srednje, odlučila sam da napišem to sada i još nekoliko random stvari.


Na početku, mnogi od vas su me pitali koju srednju sam upisala, ali nisam sigurna ni da li sam vam to rekla. No, upisala sam turističku školu.
Prvog dana sam bila uzbuđena zbog nove škole, društva i kako će sve to da izgleda.
Bukvalno niko iz moje osnovne škole nije upao u moju srednju. Što mi je na neki način smetalo jer nisam imala sa kim da preživljam prozivku i tako to, ali sa druge strane imala sam priliku da upoznam skroz novo društvo.

Prvog dana, jedna grupica se znala i tako su se družili međusobno i nisu prilazili nikome. Taj prvi utisak me je razočarao jer sam tog dana pomislila da sam pogrešila u odabiru i te gluposti, ali posle par dana se ispostavilo da sam pogrešila haha.

Sama škola je super. Profesori su uglavnom okej, ima par malo strožijih, ali naviknućemo se i na njih. Imamo u prvoj godini pet stručnih predmeta. Malo su teži, jer nikada do sada nisam to učila. Za sada mi je omiljeni predmet ahp- agencijsko i hotelijersko poslovanje. Uglavnom, učite pravila u turističkoj agenciji, kako nastaju turistički aranžmani i drugo. Ako volite turizam, geografiju, a još niste upisali srednju preporučujem vam turističku. Ako ne volite prirodne predmete kao što su fizika, hemija, biologija još veći razlog da upišete turističku jer se ti predmeti gube posle prve godine.




Ne znam zašto, ali imam osećaj da sam vas skroz smorila. 😂 Uglavnom, za sada mi je super dok sledeće nedelje ne krenu testovi i ispitivanja. Cilj mi je da ove školske godine budem naravno, odlična i stvarno ću se potruditi. Takođe, imaću blok nastave i profesionalne prakse što iskreno jedva čekam. Razmišljam o tome da idem na neko takmičenje. Ako ste srednja, da li ćete ove godine ići na neko takmičenje? Mislim da će mi to biti dodatno opterećenje, ali šta znam, videćemo.
Okej, definitivno sam vas udavila. Hvala onima koji su ovo pročitali do kraja 😂

Kako vam ide škola?
Vidimo se u sledećem postu ❤




You May Also Like

13 comments

  1. U mojo školi takođe ima smer turistički tehničar, pa znam da je dosta opušteniji, od npr. nekih ekonomskih, ima dosta stručnih izleta, prakse (što značinema dosadne nastave) i nije jako teško :D U prvoj godini uglavnom nema takmičenja, ali u drugoj već možeš da se prijaviš za šta želiš. I meni je bilo slično prvog dana jer nisam poznavala nikoga u novom razredu, ali sve se to sredi :D
    Što se mene tiče, dobro je u školi, super, dok ne dođu sad ove dve nedelje sledeće, ko preživi pričaće :D Nema na čemu, interesantan post :))


    I'mperfect

    ReplyDelete
  2. Super post draga! Drago mi je da ti se sviđa u srednjoj, ja sam također turistička škola (2. godina) i odlično mi je, isto nisam poznavala nikoga ali kroz mjesec dana svi smo se družili kao da se znamo sto godina. Sretno dalje :D

    NOVI POST -> Peany

    ReplyDelete
  3. Baš mi je drago da si se brzo snašla i da ti se sviđa nova škola, ja sutra krećem na faks, tako da te ne neki način razuijem, nova sredina, novi ljudi, profesori, predmeti itd. Biće poprilično teško xd

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
  4. Zanimljivo,drago mi je da si se snasla posto znam da je svaki pocetak dosta tezak.Pogotovo prelazak u srednju skolu ili na faks.Idalje se razmisljam sta cu da upisem,tako da si me zainteresovala ovim smerom.Odlican post!
    Ilmaha |Zapratite♥️ Citati |Zapratite♥️

    ReplyDelete
  5. odličan post. započela sam blog na engleskom i objavila prvi post. Bila bih ti jako zahvalna kada bi me zapratila i podržala.

    ReplyDelete